Toner - nepogrešljiv za tiskalnik
Novice

Tonerji so nujen – nepogrešljiv del opreme vsakega tiskalnika

Tonerji in kartuše so nujen del opreme vsakega tiskalnika, saj je v njih prah oz barva, brez katerih pa ne moremo tiskati. Lahko rečemo, da so tonerji velike kartuše. Napolnjeni so z barvnim prahom. Namenjeni so bolj zmogljivim tiskalnikom oziroma uporabnikom, ki zelo veliko tiskajo. Ko se odločate za nakup novega tonerja ali kartuše je izbira odvisna od tega kakšen tiskalnik imate in koliko ste za nakup pripravljeni plačati. Cena je odvisna predvsem od proizvajalca. Včasih je bilo za tonerje in kartuše potrebno odšteti kar nekaj denarja, danes pa so dostopni tudi po že zelo ugodnih cenah.

Tonerji in kartuše so zelo pomembne za vaš tiskalnik, zato si vzemite čas in poiščite pravega, ki bo zagotovil najboljšo kvaliteto tiskanja in bo cenovno dostopen. Nekateri so še vedno malo skeptični glede kompatibilnih tonerjev in kartuš, čeprav vam ti zagotavljajo isto oz večje število tiskanih strani in tudi kvaliteta ni prav nič slabša.

Razlika je le v ceni. Za kompatibilne tonerje boste plačali pol manj kot za originalne. Ponavadi se celo zgodi, da so kompatibilni tonerji in kartuše napolnjeni sto odstotno, medtem ko originalni niso in se ob nakupu novega tiskalnika hitro izpraznijo. Odločitev pri izbiri originalnega ali kompatibilnega tonerja pa je odvisna od vas in seveda modela vašega tiskalnika. Tudi originalni tonerji in kartuše imajo zelo različne cene, ki so predvsem odvisne od proizvajalca.

Lahko se torej odločite za originalen toner, obnovljen toner ali nadomestni toner. Tonerji se uporabljajo za tiskanje z laserskimi tiskalniki, njihov nakup pa je priporočljiv le za uporabnike, ki zelo veliko tiskajo in fotokopirajo, sicer so boljša odločitev tiskalniki na kartuše.

Tonerji lahko predstavljajo velik strošek, saj se ob pogostem tiskanju hitro praznijo in jih je treba redno menjati. Preden izberete toner se dobro pozanimajte ali je primeren za vaš model tiskalnika.

Preverite široko ponudbo tonerjev in kartuš  po ugodnih cenah tukaj