pisarna je lahko narava v malem
Novice

Pisarna je lahko narava v malem za boljše počutje na delovnem mestu

Veliko ljudi večino svojega delovnega časa preživi v zaprtih prostorih, v pisarnah in uradih, zato je seveda zelo pomembno, kakšen je ta delovni prostor. Z različnimi študijami strokovnjaki dokazujejo, da rastline vplivajo na boljše počutje na delovnem mestu.

Če delate v pisarni, si verjetno velikokrat, ko pogledate skozi okno, želite biti zunaj. Lahko pa sebe, svoje sodelavce ali nadrejenega razveselite tako, da prinesete “naravo”rastline v pisarno.

Zelene okrasne rastline ne le polepšajo izgled pisarne, delujejo kot neke vrste biološki filter. Na listih zbirajo prah, absorbirajo slabi zrak in sproščajo kisik. Sobne rastline so zaslužne za izboljšanje zračne vlage. Preko 90 odstotkov vode, ki jo rastlina vsrka, oddaja nazaj v prostor, kar pomeni tudi večjo zračno vlago v prostoru. Optimalna zračna vlaga za dobro počutje je 60-odstotna. Vse to pa je odličen argument, da postavite rastline v delovni prostor.

S cvetnicami lahko hitro razbijete monotonost prostora in spremenite energijo na delovnem mestu. Ko se boste odločili za polepšanje pisarne z rastlinami, poskrbite tudi, da bo nekdo res skrbel zanje, saj jim bo le tako zagotovljena dolga življenjska doba, v pisarni pa svež zrak in prijaznejša klima.