Originalna ali kompatibilna kartuša
Novice

Originalna ali kompatibilna kartuša ali toner?

Kartuše in tonerji so »ključni« rezervni deli tiskalnika. Z njimi natisnemo dokumente ali slike, sicer bi iz tiskalnika prišel le prazen list papirja.

Ločimo:

  • Originalne ali OEM ( Original Equipment Manufacturer)
  • Kompatibilne
  • Obnovljene

Nakup originalnih kartuš ali tonerjev je izredno draga zadeva, zato se zmeraj bolj posega po nadomestnih kartušah ali tonerjih. Mnogi prisegajo na originalne kartuše, ker menijo, da lahko ponudijo več tako za življenjsko dobo tiskalnika kot za kakovost tiskanja. Vsekakor takšno mišljenje v določenih primerih drži, a ne za nadomestne tonerje in kartuše. Originalne kartuše so dražje od kompatibilnih, zato se pogosto bolj izplača kupiti nov tiskalnik. Dejstvo pa je pri obojih enako –  hitro se izpraznijo, zato je potreben nakup novih. Dolgoročno gledano, nakup originalnih kartuš ali tonerjev predstavlja velik strošek, še posebno če je tiskanje pogosto.

Odlična alternativa za cenejši tisk in prihranek denarja so kompatibilne kartuše ter tonerji. Slednji so ne samo cenejši, temveč tudi bolj ekonomični, okolju prijazni in enako kakovostni. Za ceno ene originalne kartuše, lahko prejmete kar tri kompatibilne kartuše ali dva tonerja za ceno enega originalnega. To se najbolj pozna v vaši denarnici. Kompatibilni tonerji in kartuše so bolj ekonomični, kar pomeni, da lahko natisnejo bistveno večje količine kopij, kot originalni. Kvaliteta tiska je enaka, saj proizvajalci tovrstnih kartuš oz tonerjev pazijo na kakovost izdelave. Kompatibilne kartuše in tonerji so okolju prijazni, saj jih je možno reciklirati.

Obnovljenje kartuše ali tonerji so stare že uporabljene kartuše oz. tonerji, katerim so bili zamenjani ključni deli (valjčki, zobniki, črnilo/prah,..). Če so obnovljeni pri preverjenih obnavljalcih, v večini primerov zagotavljajo enako kakovost kot originalni, so cenovno ugodnejši  ter naravi prijaznejši, saj se jih da reciklirati.

Obiščite spletno trgovino Premiumprint in izberite nove kartuše. Z iskalnikom poiščite  prave za vas. V primeru kakršnega koli dvoma, računajte na podporo, ki vam lahko sledi od nakupa do dostave. Ugodne cene. Hitra dostava.

Z uporabo kompatibilnih kartuš vaš tiskalnik ne izgubi garancije. To je predvsem mit serviserjev originalnih znamk, da s tem spodbujajo prodajo/nakup originalnih kartuš oz. tonerjev.

Upamo, da vam bo novica v pomoč pri naslednjem nakupu.