Ugodnejši tonerji ali kartuše
Novice

Lasersko tiskanje s tonerji ali inkjet tiskanje s kartušami?

Tonerji in lasersko tiskanje je smiselna rešitev v večjih pisarnah oziroma tam, kjer se tiska pogosto in v velikih količinah. Dodatna prednost laserske tehnologije s tonerji pa je še hitrost in zanesljivost pri dolgoročnem delovanju. Tonerji so varčnejši, kar je odločilno prednost v primerjavi z brizgalnimi tiskalniki. Za razliko od kartuš, tonerji zagotavljajo bistveno večjo kapaciteto tiskanja glede na ceno, torej posledično bistveno nižji strošek na natisnjeno stran.

Glavna prednost tonerjev v laserskih tiskalnikih je dolgoročna varčnost. So sicer dražji od kartuš za brizgalnike, se pa razlika v ceni hitro izgubi v primerjavi s kapaciteto izpisa enih in drugih. Kartuše navadno vsebujejo nekaj mililitrov dragocenega črnila, tonerji pa so napolnjeni z bistveno večjo zalogo barvnega prahu. Kartuše tako zagotavljajo le nekaj sto strani brezskrbnega tiskanja, medtem ko tonerji s svojo kapaciteto dosegajo bistveno višje številke, s čimer se upraviči razlika v začetni investiciji. Seveda, če le občasno natisnete nekaj strani je bolj smiselna izbira brizgalnega tiskanja, že pri obsegih tiskanja okoli 100 strani na mesec pa se izkaže odločilna dolgoročna prednost laserske tehnologije. Na dolgi rok boste torej pri tonerjih uživali v bistveno nižjem strošku glede na število natisnjenih strani.

Z razvojem tehnologije tudi stroški nakupa laserskega tiskalnika in tonerjev padajo, tako da se takšni tiskalniki pojavljajo tudi v manjših pisarnah in na drugih manj zahtevnih delovnih mestih, pa tudi na marsikateri domači mizi. Imajo pa tonerji oziroma laserski tiskalniki še druge prednosti in sicer v hitrem in zanesljivem tiskanju, ne le pri večjih količinah. Brizgalni tiskalniki tem prednostim le težko konkurirajo, zato se jih v poslovnem svetu skorajda več ne srečuje.

Z dolgoročno varčnostjo so tonerji in laserski tiskalnik vsekakor prava izbira tam, kjer se pogosto tiska in pri tem prihrani nekaj denarja in skrbi. Tonerji ne potrebujejo pogoste menjave, zato ni potrebna velika zaloga. Laserski tiskalnik bo začetno investicijo hitro upravičil, dolgoročni rezultat pa bo kvaliteten tisk in opazen prihranek, seveda pa predvsem zadovoljstvo pri uporabi.

V naši spletni trgovini premiumprint.si dobite tonerje za vse vrste tiskalnikov po ugodnih cenah. Hitra dostava. Širimo ponudbo in postajamo še konkurenčnejši. V primeru, da iskanega izdelka ni na zalogi, pošljite povpraševanje in ugodili bomo vaši potrebi.