tiskalnik? Pozorni na kartuše
Novice

Kupujete tiskalnik? Bodite pozorni na kartuše!

Kartuše predstavljajo velik del vrednosti tiskalnika, zato je pomembno, da se pred nakupom tiskalnika pozanimate tudi o ceni kartuš. Marsikdaj so cene kartuš tako visoke, de se že lahko vprašate ali je bolj smiseln nakup nove kartuše ali je bolje, da se odpravite kar po nov tiskalnik. Dejstvo je, da so vsi ostali deli, ki sestavljajo tiskalnik, relativno poceni, prav zaradi tega pa je tudi cena praznega tiskalnika relativno ugodna, kartuša pa precej dražja.

Uporabite lahko le kartuše istega proizvajalca, ki je izdelal tudi tiskalnik ali proizvajalca, ki izdeluje kompatibilne kartuše, ki so enakovredne originalnim. Tako za HP tiskalnike lahko kupite le HP kartuše, pri nakupu Xerox tiskalnika pa vam kartuše HP ne pridejo v poštev zaradi oblike in velikosti. Kartuše se razlikujejo tudi med posameznimi modeli tiskalnikov. Vsak model tiskalnika HP ima različne kartuše.

Prazna kartuša je lahko odpadek ali pa ne, saj jo lahko ponovno izkoristimo, tako da jo napolnimo. Nobena obnovljena kartuša ne bo dosegala enake kakovosti, kot bi jo originalne ali kompatibilne kartuše. Večinoma vse kartuše lahko napolnite z različnimi orodji in črnilom, ki je precej cenejše od originalne kartuše. Investicija se vam tako povrne že ob prvi polnitvi, a tisk je pri obnovljenih kartušah precej slabši.

Če ne želite, da je vaš tisk slabo viden oz. spran, potem se raje odločajte za nakup novih ali kompatibilnih kartuš, ki po navadi vsebujejo več črnila in so cenejše. Na vrsto kartuše, ki jo ima določen tiskalnik, pa bodite pozorni že ob nakupu tiskalnika, saj boste že v tem koraku določili stroške, ki jih boste imeli kasneje.

Pri nakupu tiskalnika bodite pozorni na število in velikost kartuš. Večinoma sta v tiskalniku vsaj dve kartuši, ena je namenjena črno belemu tisku oz. vsebuje črno barvo, druga ima barve, ki jih potrebujete za barvni tisk. Lahko je kartuš tudi več a bistvo je, da glede na velikost kartuše primerjate tiskalnike med seboj in poskušate določiti, kako dolgo bo kartuša zdržala. Pri prodajalcu lahko tudi preverite, koliko strani naj bi z eno kartušo natisnili.

Ko imate podatek o številu strani, ki jih lahko natisnete z eno kartušo ter poznate njeno ceno, lahko hitro izračunate ceno tiska posamezne strani. Tako ugotovite, kateri tiskalniki so za vas dolgoročno ugodnejši.

Klikni tukaj in preveri našo ponudbo kartuš. Premiumprint – najcenejše ter kvalitetne kompatibilne kartuše in tonerji.