tonerji in kartuše Premiumprint
Novice

Koda na embalaži je drugačna? Preveri zakaj!

Kupil/a sem kompatibilno kartušo ali toner, vendar se šifra na embalaži razlikuje od  šifre v naročilu. In zdaj? Verjetno je izdelek pravilen, kljub razlikam v šifri.

Pogosto pride do zmede v šifrah v spletni trgovini in na škatlah izdelkov, vendar je dovolj, da preverite številko kartuše ali tonerja, da se prepričate o nakupu. Vzemite na primer toner Brother, model 2000. Šifra izdelka se imenuje TN-2000, medtem ko je na paketu lahko napisano TBTN350 / 2000. Obe kodi sta pravilni in prejeti izdelek je skladen z naročilom. Ampak zakaj ta razlika?

Kompatibilni izdelki se na splošno tržijo z začetnicami prodajalca npr PKC ali BB npr kartuša BB-T1814. Na embalaži je za lažje prepoznavanje kategorije izdelka označena blagovna znamka tiskalnikov, s katerimi je izdelek združljiv. Kot v zgornjem primeru model 2000 ima kodo TBTN, kjer je TB preprosto okrajšava Brother Toner. Enako velja za vse druge primere, kot je toner HP, ki ima začetnice TH na embalaži ali kartuše Epson, ki nosijo črko E pred kodo (T1632 in E-T1632, so enak izdelek ).

Lahko pa se zgodi, da namesto npr. za toner HP CF210A dobite toner CB540A ali namesto kartuše E-T1632 dobite kartušo T252XL. Zapisa kode sta različna, toner oz kartuša pa so tako v prvem kot drugem primeru ustrezni za vaš tiskalnik. Poglejte si kompatibilnost s tiskalniki.

Za zaključek, kratica blagovne znamke tiskalnikov, s katero je izdelek združljiv, je skrajšana.